KNIGHT AREA

22 september 2018 - 21:00

Gorinchem

Knight Area is opgericht in 2004 door Gerben Klazinga. In dat jaar bracht hij het album “The Sun Also Rises” uit, waar hij alle muziek voor schreef en waarvoor hij verschillende muzikanten uitnodigde. Het album werd een wereldwijd succes en resulteerde in live optredens in de Verenigde Staten, waaronder het gerenommeerde NEARfest en andere toonaangevende progressieve rock podia in Europa.

Het tweede album “Under A New Sign” verscheen 2007. Ook dit album ontving uitstekende recensies, zowel national als internationaal. Een tour ter promotie van dit album bracht de band weer in de Verenigde Staten en Europese festivals en podia. In 2009 werd het concept album “Realm of Shadows” uitgebracht. De live opnames van de albumpresentatie in Alphen ad Rijn (NL) werd in 2010 as dubbel uitgebracht onder de titel “Rising Signs From The Shadows”. Het vierde album “Nine Paths” verscheen een jaar later. Het album is gemixt en gemasterd door respectievelijk Neil Kernon en Alan Douches. Op het album staat een gastbijdrage van Delain zangeres Charlotte Wessels. Knight Area toerde ter promotie van het album wederom kort door de

Verenigde Staten.

 

In 2012 traden Mark Bogert en Peter Vink (ex Q65, Finch, Ayreon) toe tot de band. Met deze nieuwkomers veranderde het geluid van de band in een ‘heavier’ en voller geluid, wat goed te horen valt op de EP “Between Two Steps” die in september van dat jaar verscheen. Op 14 oktober 2014 werd het vijfde album “Hyperdrive” uitgebracht. Het album wordt gemixt door Joost van den Broek (o.a. After Forever, Ayreon, Star One). Arjen Anthony Lucassen (Ayreon, Star One) levert op één nummer een bijdrage op gitaar. In april 2015 treedt de band voor het eerst op in Polen in het voorprogramma van Arena (UK). Het optreden in Katowice op 9 april wordt geregistreerd door Metal Mind Productions en uitgebracht op dvd in september 2015.

 

In 2016 voltooit de band de opnames van het zesde studio album “Heaven and Beyond”. Het album komt uit in februari 2017 op cd en vinyl. Dit is het eerste Knight Area alnum dat in de nationale cd hitlijst komt: nummer 38 voor de cd en nummer 6 voor de LP. In december verschijnt een officiële videoclip van Heaven and Beyond.

 

Muzikale stijl

Knight Area speelt rock muziek met de wortels in symfonische en neo-progressieve rock. Belangrijke referenties zijn IQ, Marillion en Genesis. De muziek kenmerkt zich door een variatie aan stijlen waarbij gebruik wordt gemaakt van melodieus gitaar- en toetsenwerk. De over het algemeen dynamische nummers gaan van ballads naar rock en metal-achtige muziek.

Tickets: ticketshop