Events


 • 30 september 2018 - 11:00
  Jazzhal '72 presenteerd: The New Orleans Saints
  Gorinchem

  Rond de eeuwwisseling ontstond in de stad New Orleans een muziekvorm die jazz zou gaan heten. De jazz heeft zich inmiddels enorm ontwikkeld en is uitgemond in een breed scala van stijlen. De oorspronkelijke vorm uit de begintijd is echter altijd blijven bestaan. Ongearrangeerde, eenvoudige en vrolijk melancholische muziek, die tegenwoordig New Orleans jazz wordt genoemd en wereldwijd wordt beoefend.

  Randstad
  In de Randstad is deze muziekvorm lang vrij zwak vertegenwoordigd geweest.
  Maar in 1995 besloten enkele jazzmuzikanten uit de regio Haarlem, gecharmeerd door de eenvoudige eerlijkheid van de New Orleans Jazz, beoefening van deze muziek ter hand te nemen: De New Orleans Saints waren een feit. Doel was muziek beoefening in eigen kring, low profile en op lokale schaal.Dat er daarvoor ook buiten Haarlem veel belangstelling bleek te bestaan was een prettige verrassing.

  Sober
  Hoewel trouw aan de New Orleans stijl is van een stilistisch keurslijf voor de individuele muzikanten geen sprake. Iedereen speelt geheel “zichzelf” wat resulteert in muziek en presentatie waarvoor bij een groot publiek waardering wordt ondervonden. Typeringen in dit verband: “een verademing” en “sober en eigenzinnig”. Dus: geen banduniform, geen omvangrijke geluidsversterking, spelen het liefst akoestisch, en een repertoire dat bestaat uit relatief bekende melodieën; niet te hard, niet te snel.

  Het concert is van 11:30 tot 13:30. Theater PoGo Podium Gorcum, Grote Haarsekade 120, 4205 VL Gorinchem. Kaarten v.a. 11:00 aan de zaal, Entrée € 11,=/ JH donateurs € 8,50/CJP-houders € 5,00.


 • 6 oktober 2018 - 21:00
  Woe & Devilicious
  Gorinchem

  Woe Götheburg is een rock/metal band ui Göteborg, Zweden opgericht in 2008, door Nicke en Ronny. De sound van Woe is een mengeling van Rage Against the Machine, Foo Fighters en Black Label Society. Woe toerde Europa drie keer en rocked podia in Nederland, Polen, Tsjechië, Zwitserland en Duitsland. Ze hebben geopend voor Dark Tranquility (2012) en Death Destruction (2014). Woe is een echte live band op het podium halen ze alles uit de kast om het publiek compleet uit hun plaat te laten gaan.

  Devilicious is een heavy metal band uit Göteborg die heavy rock combineert met
  Stoner invloeden en een groot deel Van Houding.
  De band werd opgericht in 2005 en heeft ondertussen een paar honderd optredens, twee EP en twee full-length albums achter hun naam staan. Samen met Woe zullen ze het podium van PoGo rocken met “the Sound of Götheburg”

  Doors: 21:00
  Show: 21:30
  tickets €7,00


 • 7 oktober 2018 - 15:00
  Sunday Bluezz met: RAYMUNDA
  Gorinchem

  Raymunda Bloezz is het best te omschrijven als een powerblues/rock band. De zangeres heeft een stem zoals blues moet klinken. Ze kan helemaal los gaan in de up tempo nummers, maar ook heel ingetogen in gevoelige slow blues nummers zijn. Kortom, het is een sensatie om het mee te maken! De bandleden zijn door de wol geverfd in verschillende muziek stijlen. Wat voorbeelden van de muzikanten van Bloezz zijn o.a. Jimy Hendrix, Beth Hart, Etta James, ACDC, Mothers Finest ect. Wij zijn geen band om in een easy listening omgeving te plaatsen, op festivals komen wij het best tot ons recht


 • 13 oktober 2018 - 21:00
  Nirvana & Red Medicin
  Gorinchem

  We schrijven 1994.
  De boodschap van de zelfmoord van Kurt Cobain van de grungeband Nirvana frontman in April 1994, schokt en verrast de muziekscène in de wereld laat de vele liefhebbers en fans achter in een diepe shock.

  Tweeëntwintig jaar later beslissen drie muzikanten uit het Ertsgebergte in Duitsland om de nummers van de Band Nirvana opnieuw op het podium ten gehore te gaan brengen. Twee maanden na hun oprichting zij opnemen van hun eerste promo-tape op en weten de sound en het live gevoel van de grunge-legende te laten herleven in hum werk. In de winter van 2016 mogen de eerste concertbezoekers dan eindelijk gaan luisteren en beoordelen wat het 3-tal in hun mars heeft. De bezoekers zijn eensgezind “Dit is de sound en the Feel die we al jaren moesten missen” Dit is Dé Nirvana revival.
  Na deze lovende woorden en enkele mega recensies besluiten de 3 voortaan als ‘Nirvana Tribute Band” ,ondertussen uitgeroepen tot een van europas beste Nirvana tributebands, door het leven te gaan. Apetrots zijn we dan ook als Podium Gorcum dat we Na een geweldige “last-minute” show in 2017 Nu weer de kans krijgen om jullie deze ervaring zelf mee te maken in ons eigen Gorinchem. . Zet zaterdag 13 oktober vast in jullie agenda!

  Nirvana-Tribute-Band
  http://nirvana-tribute-band.com/

  Support:
  Red Medicin
  http://redmedicin.com/
  https://www.facebook.com/redmedicin/

  Deur open: 20:30
  Start show: 21:00
  Toegang: € 8.00


 • 14 oktober 2018 - 15:00
  Plug-in met: De Vale Gieren & Bright Companions
  Gorinchem

  De bands De Vale Gieren en Bright Companions nemen zondag 14 oktober vanaf 15.30 uur bezit van het podium van PoGo tijdens het bekende Plug In Cafe.
  Een curieuze, maar tevens boeiende combinatie.
  De basis van De Vale Gieren (het komt van de overkant dus het is goed’) stamt uit de roerige jaren ’80 van de vorige eeuw. Leden van de band maakten toen deel uit van illustere formaties als Supporting Act en The Noise, die een grote aanhang hadden.

  Daarna is het de beurt aan Bright Companions, een tweekoppige alternatieve rockband. De combinatie van gitaar, bas en drums die door 2 man geproduceerd wordt, zal de zaal doen beven. Stevige songs die gepaard gaan met sterke vocalen zorgen voor een underground sfeer.
  Bright Companions is ontstaan in Gorinchem in de zomer van 2016, na het stoppen van Dirty Edge begin 2016. Drummer Sander Maat en bassist Rick van Horssen besloten samen een nieuwe band met een nieuwe sound te vormen. In de muziek zijn onder andere invloeden te horen van Royal Blood, Paceshifters, Dinosaur Pile-Up, Death From Above 1979 en Psycho 44. Op 4 november brachten ze hun eerste single ‘Idle Hands’ uit.

  Een spannende middag dus. De deur gaat open om 15.00 uur en de toegang is al altijd gratis.


 • 20 oktober 2018 - 20:30
  Karaoktoberfest met bier und braadwurst
  Gorinchem

  Ook in oktober is er weer een Mega karaoke special!!

  Special voor die gelegenheid haben Nitmar und Peter ihre lijst met schlager liedjes erbij gepakt! Die oma maakt braadwursten und sauerkraut, Duss trekke deine beste lederhosen en dirndl aan, schuif aan naast je mattie in die zaal und zinge dein beste nummer live on stage!!

  Eintritt is wie immer ganz FREI..
  Dat meint; Mit ohne umzonst dat je ein kaartje musst kaufen!!!!


 • 28 oktober 2018 - 15:00
  Plug in Café met: Reddsome & Liquid Love Machine
  Gorinchem

  Reddsome:
  REDDSOME is gevormd in 2014 door Pascal Vermeulen die na vele jaren in diverse bands te hebben gespeeld de keuze
  heeft gemaakt om onder de artiestennaam REDDSOME zelf songs te gaan schrijven om zo zijn eigen geluid te creëren.
  Dit resulteerde begin 2016 in een debuut album Coming Home met een 10 tal pop/rock songs.

  In deze “FLASHBACK TO JOHN MAYER TOUR” speelt REDDSOME songs van John Mayer Live on Stage. Deze show bevat een mix van zowel het John mayer blues-trio alsook zijn bekende popsongs, maar ook songs van Stevie Ray Vaughan, The Hoax en Jimi Hendriks. Kortom een energieke show die je als blues-pop/muziekliefhebber niet mag missen!!!.

  Liquid Love Machine is een diep in de Achterhoek gestationeerd trio. De band werd in de zomer van 2017 opgericht door zanger en gitarist Yannick Boland.
  Ze spelen stevige rockabilly en recht toe recht aan rock-n-roll met een catchy, poppy randje. Liedjes die zich ongemerkt vastzetten in je brein.Je kunt erop dansen, høken en sjansen. De teksten gaan vooral over vrouwen, mooie maar ook minder mooie, en natuurlijk over al het andere waarin je jezelf kunt verliezen in het leven.


 • 3 november 2018 - 20:00
  Secret Rule | The Key European tour 2018
  Gorinchem

  SL Agency in collaboration with JBM Events are glad to announce new gigs for Secret Rule. The new leg of “The Key European Tour 2018” will touch Switzerland, France, Belgium, the Netherlands and Germany.

   

  After the great success at the latest “Symphonic Metal Nights tour” supporting Serenity, and other great events supporting Delain, Xandria and Kobra and the Lotus, Secret Rule are ready for a new incredible show. They will play a long set with a lot a new songs from “The Key to the World” album, released by Pride & Joy Music. They will be supported from two great Dutch bands, Beyond God and Shadowrise.

  Beyond God combine a mix of atmospheric, dark orchestral vibe and melodic vocal lines and will promote their last album “A Dying to feel alive”.

  Beyond God

  Shadowrise, with their Symphonic Power-Metal with the heaviness of Melodeath, will present the album “Shadowrise”. Both albums have been released by Painted Bass Records.

  Shadowrise


 • 10 november 2018 - 21:00
  KAE live on stage!
  Gorinchem

  Kae is een Nederlandse band die elektronische muziek met gitaar combineert en eigenzinnig eigen repertoire brengt.

  De band bestaat uit Korine Varekamp (zang), René van der Valk (synth/toetsen), Kay Varekamp (gitaar) en Danny Willeboordse (gitaar) en werd in 2011 gevormd.
  De aanleiding voor het vormen van een liveband is het uitkomen van ep The Omen het jaar ervoor. De songs werden geschreven door Alex Elzer en Korine Varekamp. Tom Pearce, die eerder werkte met o.a. Elton John en Jimmy Page, tekende voor de productie.

  Kenmerkend voor de muziek van Kae zijn de contrasten binnen de songs, de harmonieën en de paradoxale, soms politiek getinte songteksten.
  Aan de basis voor de inspiratie van de songs staan bands als Sparks, Genesis, Talk Talk en Morrissey. Laatstgenoemde plaatste onlangs een rendition van Ganglord, een song van Morrissey en gezongen door Korine op zijn website. Een grote eer voor de zangeres.

  Zeven jaar na de oprichting van Kae vinden de bandleden het niet alleen tijd voor een nieuw logo en een andere haarcoupe. Door het gebruik van synthesizer en toetsen, twee gitaren en een computergestuurde ritmesectie in combinatie met zang en harmonieën, kiest Kae ook voor een vernieuwend muzikale invulling en worden songs en komend materiaal klaargestoomd voor de nabije toekomst beyond lights and borders.


 • 11 november 2018 - 15:00
  Plug-in met: THRAK a tribute to King Crimson
  Gorinchem

  Thrak speelt materiaal van (volgens vele) King Crimson’s meest creatieve periode: 1972- 1974 en streeft ernaar om dezelfde sound te reproduceren op het podium. Verwacht messcherpe gitaarpartijen met smerige randjes, creatieve percussie in de vreemdste maatsoorten, fuzzed wah wah baspartijen, elektrische en akoestische viool sounds en dikke Mellotron geluiden: alle ingrediënten voor een avond van Prog Rock in zijn puurste vorm.


 • 25 november 2018 - 15:00
  Plug-in met: QUEENS & KO
  Gorinchem

  Percussionist Ko Mastenbroek leidt al meer dan 20 jaar diverse Queen bands. Hij vierde daarmee talloze successen in theaters en op grote en kleine festivals. Aanvankelijk vertolkten vrouwenkoren met wisselende leadzang de rol van Freddie Mercury.

  Maar in 2013 gooide Ko het roer om. Naast gitarist René Luisterburg, bandlid van het eerste uur, trok hij een groep kwaliteitsmuzikanten aan die met hun eigen sound en interpretatie het overbekende geluid van Queen een nieuwe twist gaven. De vrouwenkoren zijn vervangen door twee professionele zangstemmen. Queens & Ko is daarmee een feit.
  Optredens in theaters en op festivals volgen overal in het land. Queens & Ko blijft verre van exacte imitatie van de onnavolgbare Freddie Mercury en de zijnen. Q&K brengt een eigen geluid en een eigen, theatrale interpretatie van het Queen-erfgoed.

  Het avondvullende programma is een muzikale en beeldende reis door de historie van Queen.


 • 29 december 2018 - 17:15
  Bruut Metalfest VII
  Gorinchem

  My lightning’s flashing across the sky

  Alweer 7 jaar trekken donkere zeg maar zwarte wolken van duisternis over Gorinchem rond het einde van het jaar! Nee niet omdat het zo gezellig is bij de openhaard en kerstboom!!! Geen Jingle Bells Maar Hells Bells klinkt het binnen de gracht van Podium Gorcum!! Bruut Metalfest is ondertussen een begrip in de regio. Ieder jaar weer een brute line-up ieder jaar weer een volle zaal!

  2018 DEATH HARDCORE FOLK BLACK AND HEAVY!!!

  BMF presents a most creative line-up van Death tot Heavy metal. Aansluitend aan het exclusieve MetalDinner zal regio band Ilmarinen deze brute avond openen, met hun brute maar melodieuze mythes en legendes uit de oude Viking tijd. We volgen de bloederige rivieren des doods met Adversarius de blackmetal sensatie uit de zoute landen.. In het hellevuur gesmeed zal de avant-garde death/doom band Phlebotomized de dodelijkste grinds de zaal in slingeren, om zo het pad te plaveiden voor Bring on the Bloodshed Hardcore uit het noorden, Mosh till death is nu het motto!! Kapot, verrot naar de klote of niet.. NO REST FOR THE STRONG OR WEAK!! Met een complete nieuwe show belooft de Utregse Heavy metal band Martyr T DÁK ERRAF TE SPEULE.. en dânze saompies mee ons as een oetepetoeter naor huis goan! Eg woar!!

  MetalDinner
  Het MetalDinner is onderdeel van de BMF Experience (zie tickets). Om niets te hoeven missen gooien we deuren open om 17:15 gaat onze keuken open om 17:30!
  Op het menu staan:
  Fish & Chips
  Vega burgermenu
  Schitzel met Friet
  * geserveerd met sla en Bier of Frisdrank naar keuze!

  Tickets:
  Voorverkoop: €8,50 (online only)
  BMF Experience: € 17,50 (online only)
  Je bent te fucking laat met kopen tickets: €15,00 (aan de deur)

  violently yours,
  BMF Crew


 • 26 januari 2019 - 20:00
  Dan Stennis Band
  Gorinchem

  De “Dan Stennis” Band is recent opgericht naar aanleiding van een uitnodiging om in Duitsland een paar grote optredens te verzorgen.

  De bandleden zijn zonder uitzondering zeer ervaren muzikanten, en een avondje DSB staat dus bij voorbaat garant voor een lekkere pot muziek.

  De band rondom zanger Stan Verbraak speelt voornamelijk Jaren 80 Rock covers. Het geluid van de band past in de traditie van wereldacts zoals Europe, Bon Jovi, Van Halen, enz. Je waant je gewoon weer terug in the 80’s!

  De band bestaat uit:
  – Stan Verbraak (Helloïse, Highway Chile, Stormbringer, 5150, Loudfire) – zang
  – Bart Doornbusch (Lead Balloon) – gitaar
  – Erik van Giesen (Spank !, SOT) – toetsen en backing vox
  – Richard van Leeuwen (Rebelstar, ex-Within Temptation) – drums
  – Maurice Laurijs (Lead Balloon) – bas en backing vox