Events


 • 19 januari 2019 - 22:00
  MIDIX & FRIENDS

  Na het succesvolle “Midix open 2 close” gaan we ook deze keer een leuk Trance concept neer zetten.
  De insteek is een klein maar super fijn feestje te bouwen enkel voor de echte Trance liefhebber.
  De line up zal bestaan uit 100 procent Trance toppers, als MIDIX, Faith Mark, Caro Lin en Tony Smit and Dj Timeless


 • 26 januari 2019 - 20:00
  Dan Stennis Band
  Gorinchem

  De “Dan Stennis” Band is recent opgericht naar aanleiding van een uitnodiging om in Duitsland een paar grote optredens te verzorgen.

  De bandleden zijn zonder uitzondering zeer ervaren muzikanten, en een avondje DSB staat dus bij voorbaat garant voor een lekkere pot muziek.

  De band rondom zanger Stan Verbraak speelt voornamelijk Jaren 80 Rock covers. Het geluid van de band past in de traditie van wereldacts zoals Europe, Bon Jovi, Van Halen, enz. Je waant je gewoon weer terug in the 80’s!

  De band bestaat uit:
  – Stan Verbraak (Helloïse, Highway Chile, Stormbringer, 5150, Loudfire) – zang
  – Bart Doornbusch (Lead Balloon) – gitaar
  – Erik van Giesen (Spank !, SOT) – toetsen en backing vox
  – Richard van Leeuwen (Rebelstar, ex-Within Temptation) – drums
  – Maurice Laurijs (Lead Balloon) – bas en backing vox


 • 16 februari 2019 - 21:00
  HARDLAND & SKINANSIE
  Gorinchem

  Wat doe je als je opgroeide in een tijd met muziek die veel impact op je had en je merkt dat die sound nu nauwelijks meer op de radio te horen is? Dan ga je die muziek zelf componeren en spelen. Dat is precies wat HARDLAND doet. De band maakt rock van deze tijd en vermengt deze op hun eigen manier met de geweldige sferen en karakteristieken uit de 70s en 80s. Ja, we hebben het over lange manen, dito gitaarsolos die uit een muur van Marshalls lijken te komen, kamerbrede toetsenpartijen en catchy meezingrefreinen. De teksten zijn even doorleefd als de bandleden zelf en gaan over themas als vreugde, angst, liefde, onmacht en bedrog. Net als bij een waarzegster die haar tarotkaarten voor je neerlegt, lijken de songs van HARDLAND op het eerste gezicht simpele, duidelijk omkaderde verhalen. In werkelijkheid nodigen ze iedereen uit tot een eigen invulling.

  Om de sfeer er alvast vroeg in te knallen openen we deze avond met Skinansie, een energieke Skunk Anansie coverband. Ze hebben dan ook te maken met een mix van muzikale zwaargewichten met wat jaren op de teller en verse jonge input! Zangers en muzikante Helga Buitelaar (Gorcumse Janis Joplin) raakte geïnspireerd door de vocale uitdagingen in de muziek van Skunk Anansie en de tekstuele diepgang. Zij verzamelde de band bij elkaar en noemde het project: Skinansie. Op bas: Chico Abelino, die op het moment veel furore maakt in heel Europa met: Musest. Yacco den Toom, een ervaren Gorcumse blues gitarist, verlegt zijn grenzen op gitaar. Met Johan van Drunen (JHNNMN) op drums en Marco Kuipers op toetsen was de band bijna compleet. De laatste aanvulling betrof de Blombita’s: Erin en Dane Blom, dochters van Helga die de messcherpe backings verzorgen. Energiek, intens en indringend: een beleving en uitdaging voor zowel band als publiek.

  Zaal open 21:00 uur
  Start Show 21:30 uur


 • 2 maart 2019 - 20:00
  Status Quo Forever
  Gorinchem

  Status Quo, ook wel bekend als The Quo of gewoon Quo, is een Engelse rockband waarvan de muziek gekarakteriseerd wordt door een sterke boogie- en boogiewoogiestijl. De band heeft meer dan 60 hits in het Verenigd Koninkrijk behaald, meer dan welke andere rockband ook (maar liefst 22 singles bereikten de top tien in het Verenigd Koninkrijk). De band heeft een eigen kenmerkende stijl van weinig akkoorden, makkelijke teksten en een stevig ritme en had wereldwijd grote hits met onder andere Mean Girl, Paper Plane, Caroline, Down Down, Break the Rules, Whatever You Want, Rockin’ All Over the World, The Wanderer en In the Army Now. De grootste hit had de band in 1975 met de liveversie van Roll over lay down, van het album Hello! (1973).

  Status Quo Forever (SQF) is na een oproep op Facebook in april 2017 opgericht en bestaat uit uitstekende muzikanten met jarenlange ervaring. Van meet af aan waren de ambities helder: de beste Status Quo Tribute van Europa worden. Al tijdens de eerste repetities was duidelijk dat dit geen loze belofte was en is er heel hard gewerkt door de muzikanten van Status Quo Forever. Met lummelen wordt je immers nooit de beste! Status Quo Forever heeft geen droom, Status Quo Forever heeft een plan!
  Inmiddels heeft Status Quo Forever al op talloze podia bewezen dat de belofte zeker wordt waargemaakt. Quo fans roemen de energie, het enthousiasme en de perfectie waarmee de nummers worden gebracht. Volgens eigen zeggen brengt het hun terug naar de hoogtijdagen van Status Quo, eind jaren zestig tot begin jaren tachtig (de zogenaamde Frantic Four periode). Ook het publiek wat niet heel erg bekend is met de nalatenschap van Status Quo wordt verrast door het grote aantal hits en de toegankelijkheid van de minder bekende nummers.

  Verwacht van Status Quo Forever een gedenkwaardig optreden met de energie en rauwheid waar Status Quo om bekend staat maar waar ook de harmonieuze samenzang/gitaarspel van frontmannen Rossi/Parfitt eer wordt aangedaan. Alle grote hits zullen te horen zijn maar ook, speciaal voor de fans, minder bekende juweeltjes zoals Mystery Song, Big Fat Mama, Softer Ride, Rolling Home en 4500 Times.